Svenska återförsäljare av presentreklam

Presentreklam är en sorts marknadsföring som, om den är rätt utförd, kan vara mycket framgångsrik. Det handlar helt enkelt om att uppmuntra potentiella kunder eller besökare att köpa en produkt genom att ge bort en så kallad profilvara; en mindre gåva med företagets logga på. Du har säkert sett till exempel pennor, post-it-lappar, nyckelringar, väskor och tröjor som faller in under den beskrivningen. I den här texten går vi igenom några av de vanligaste produkterna för presentreklam och fokuserar på var du i egenskap av företagare kan få tag i dem.

  • Presentreklam i olika former – ett bra marknadsföringsverktyg
  • Tips på svenska återförsäljare av presentreklam

Presentreklam

Det är nog inte många som uppriktigt kan säga att de aldrig tagit emot en penna eller en godisbit i papper med en företagslogga på. Enligt en undersökning av TNS Sifo år 2016 uppgav 85 procent av de svarande att de tagit emot någon typ av profilprodukt, samtidigt som 30 procent av det totala antalet svarande uppgav att de är positivt inställda till företeelsen presentreklam. Detta är alltså personer som villigt använder en produkt med din logga på och således blir levande reklampelare, i utbyte mot att de får den gratis.

De absolut vanligaste profilprodukterna är pennor, reflexer, nyckelringar, godis i olika former, USB-minnen, vattenflaskor, tygpåsar, post-it-lappar och andra små kontorsnödvändigheter. För lite större event eller kunder är det inte ovanligt att se till exempel koppar, ryggsäckar, paraplyer eller första hjälpen-kit. Presentreklam måste inte nödvändigtvis ha en direkt koppling till det du säljer, utan kan vara nästan vad som helst som är användbart. Om den potentiella kunden eller mässbesökaren åtminstone uppskattar den lilla produkten du gav är sannolikheten ganska stor att du och ditt företag kommer att bli ihågkommet, särskilt eftersom personen ofta kommer att bli exponerad för loggan.

Svenska återförsäljare

Det finns mängder av svenska företag som arbetar med professionell profilering – alldeles för många för att lista här. Flera av dem har dessutom funnits i många år, medan andra är nyare på marknaden. Vi kommer att nämna några av dem, men om de inte har vad du söker är det som sagt mycket enkelt att ge sig ut på internet och leta upp just det du behöver. Den digitala eran har inte satt stopp för marknadsföring av den här typen. Snarare är det i dessa tider en analog produkt kan utmärka sig.

Veteraner

En av de äldsta aktörerna på den svenska marknaden är Parnass som bildades 1954. Med så många år på nacken kommer också en hel del erfarenhet som kan komma väl till nytta för att ta din marknadsföring till nya höjder. Parnass erbjuder tusentals produkter och med en tydlig sortering på hemsidan är det enkelt att hitta det du behöver. Ett annat företag med kött på benen är Prendo som grundades 1961. Här kan du hitta allt möjligt, från nyckelband, nyckelringar, sadelskydd och annan presentreklam, till företagsgåvor, mässmaterial och profilkläder.

Nykomlingar

Bland de nyare återförsäljarna av presentreklam hittar vi till exempel Axon Profil, som funnits sedan 2006, samt Alltryck och TriffiQ, båda med över 20 års erfarenhet i branschen. Även hos dessa aktörer kan du hitta alla möjliga profil- och reklamprodukter, samtidigt som de har lättanvända hemsidor där du kan söka upp precis vad du letar efter.