Vad ska man ge bort i företagspresent?

Detta är självklart individuellt och beror mestadels på hur mycket pengar man är villig att spendera på presenterna. Det är ofta de billiga presenterna som används mest av mottagaren, till exempel pennor eller suddgummin.

Exempel på bra presenter

Kalender

Att ge bort en kalender med företagets namn och logga till kunder och samarbetsparters är smart då det kan leda till en bred marknadsföring. Mottagaren kanske hänger upp kalendern i fikarummet eller i ett kontor, vilket leder till att alla som går förbi och ser kalendern kommer att se företagets namn och logga.

Klocka

På alla kontor och arbetsplatser behövs det klockor på väggarna för att man ska kunna hålla koll på tiden. Därför är väggklockor med en logga på en perfekt företagspresent då alla som tittar vad klockan är automatiskt ser loggan samtidigt. Att placera en logga på en klocka kan bli väldigt snyggt och det behöver inte nödvändigtvis se ut som reklam. Det kan räcka med att göra ett mönster på klockan och placera loggan i mitten eller på sidan. Så länge loggan syns så fungerar marknadsföringen.

Penna

Pennor använder de allra flesta dagligen både på jobbet och på fritiden. De flesta som dagligen använder sig av pennor vet hur lätt det är att tappa bort pennor och hur man aldrig hittar dem när man faktiskt behöver kunna skriva något. Därför är det väldigt få som inte hade blivit glada över att få pennor i företagspresent, då de är väldigt användbara. Många bryr sig heller inte om hur pennorna ser ut, så länge de fungerar. Därför kan man ofta placera en stor logga på pennan och fortfarande vara säker på att den används av mottagaren. Det är heller inte ovanligt att man lånar pennor av varandra, vilket kan göra att fler använder pennan med företagets logga på och därmed får ditt företag bra marknadsföring och når ut till alla som ser pennan.

Musmatta

De allra flesta arbeten idag innebär några timmar vid skrivbordet framför datorn. Detta leder till att många är i behov av en musmatta men det är inte alla som tar sig tiden att köpa en egen. Därför kan det vara bra att designa en snygg musmatta med sitt företagsnamn och logga på och dela ut som företagspresent, då den med största sannolikhet kommer att användas.

Mugg

Fikaraster är något många företag tar på största allvar. Det finns ofta fikarum där alla har sin egen mugg och samlar några gånger om dagen för att dricka kaffe och småprata. Ofta står alla muggar på en hylla på väggen där alla kan se dem. Därför är det smart att ge bort muggar med namn och logga på, då alla som ser muggen automatiskt ser företagets namn och logga. Många bryr sig heller inte riktigt om vad muggen har för märke, så länge den är snygg och fungerar. Det är också relativt enkel att få en mugg att se snygg ut men samtidigt marknadsföra sig själv, då man kan göra något snyggt mönster och placera loggan snyggt i mitten.