Vad är bra med företagspresenter?

Kunder och medarbetare känner sig uppskattade.

Att få en present av företaget man jobbar för gör självklart att man känner sig uppskattad. Det spelar ofta ingen roll vad det är för present, utan man bryr sig om själva gesten och engagemanget. Det kan också vara roligt för en anställd att bära tröjor eller andra produkter med företaget som man arbetar förs namn på. Det gör att de anställda kan bli som ambassadörer för företaget och därmed hjälpa till att marknadsföra och nå ut till så många som möjligt. Att se en företagslogga bäras på en anställd kan också ge andra en bild av företaget, vilket kan leda till att kunder vill inleda ett samarbete.

Många företagspresenter=igenkännande av företaget

Det är inte en slump att fler och fler företag bestämmer sig för att använda företagspresenter som en del i sin marknadsföring. Det är ett av de absolut billigaste och mest effektiva sätten att marknadsföra sitt företag på. Gör man det rätt är det nämligen inte bara personen som får presenten som påverkas, utan även alla andra som ser företagspresenten. Detta gör att fler personer känner igen företagets logga och namn genom att bara ha sett det på en produkt någonstans. Det skapar en bredare igenkänning av företaget vilket kan leda till fler potentiella kunder och samarbetspartners.

Reklamen pågår under en lång tid

Betalar ett företag mycket pengar för att marknadsföra sig i TV eller radio kanske kampanjen håller på i en eller två veckor. Det gör att folk hör eller läser om företaget några enstaka gånger, vilket ofta gör att de glömmer det snabbt. Marknadsför man sig istället med hjälp av företagsprodukter kan man om man gör det på rätt sätt marknadsföra sig under flera år. Ger man till exempel bort en mugg med sin logga på till en kund som ställer muggen i fikarummet kan den stå där länge och folk ser den varje dag. Det leder till att de tar del av reklamen dagligen och kommer kanske därför ihåg företaget under en längre tid.

Når ut till mottagaren mer än en gång

Att se en logga eller ett företagsnamn på en skylt på stan en gång gör sällan att man kommer ihåg företaget. Däremot om man ser loggan flera gånger i veckan gör det att man lägger företagets namn och logga på minnet och kommer kanske ihåg det i framtiden. Därför är det perfekt med företagsgåvor i form av pennor eller liknande produkter som mottagaren kan använda i vardagen. Det leder till att både personen som mottagit presenten och andra som ser den liggandes på ett bord eller liknande ser loggan och lägger den på minnet.

Billigt sätt att marknadsföra sig på

Det kan vara väldigt dyrt att marknadsföra sitt företag i till exempel radio, TV eller skyltar på stan, och det är heller inte säkert att alla tar del av det. Lägger man istället pengar på att dela ut presenter till kunder i form av pennor kostar det inte många kronor och reklamen kommer att pågå under en lång tid.