Hur ska företagspresenterna se ut?

Det är viktigt att tänka på hur man designar sina företagspresenter då man vill att de ska ha en snygg design men samtidigt vara till nytta och marknadsföra företaget på ett bra och tydligt sätt.

Vart ska jag placera företagets namn och logga?

Detta är något man bör fundera på en extra gång innan man delar ut sina företagspresenter. Det kan till och med vara bra att rita upp på ett papper hur det ser ut när man placerar trycket eller loggan, för att se till att det blir precis som man vill ha det. Man kan inte säga exakt hur stor loggan bör vara eller precis var på produkten den ska placeras, då det beror helt på vad det är man ger bort. Är det en penna eller ett USB-minne kan loggan ofta vara hur stor som helst och personen som får presenten kommer använda den ändå. Men är det istället ett klädesplagg, ryggsäck eller keps man ger bort bör man tänka lite extra på storlek och placering. Anledningen till detta är för att alla kanske inte vill gå runt med en tröja med ett enormt tryck av ett företags logga på. Då kan det istället vara smart att placera trycket på armen eller ryggen, då det ofta ser snyggare ut än ett stort tryck på framsidan. Man bör också tänka på att inte göra trycket alldeles för litet då man fortfarande vill att folk ska se loggan när någon bär plagget.

Ska man välja att ha tryck eller brodyr på presenterna?

Ger man bort en keps, halsduk eller tröja i företagspresent så väljer man ofta mellan tryck och brodyr. Man kanske vill ha sin logga eller företagets namn synligt, men det får fortfarande inte förstöra plaggets utseende. Det är enklare att få till små detaljer med tryck men många föredrar brodyr för att det ibland ser lyxigare ut.

Fördelar med tryck

Den största fördelen är att man hjälp av tryck kan göra små detaljer som man inte kan göra med brodyr. Vill man till exempel ha företagets logga med fina detaljer kan det vara smart att välja tryck framför brodyr då det ofta blir tydligare.

Fördelar med brodyr

Brodyr har en tendens att se lyxigare ut än vad tryck gör, vilket kan ge känslan av att presenten är dyr. Självklart uppskattas det av den som mottar presenten och det kan leda till att plagget används oftare. Brodyr håller ofta längre än vad ett tryck gör när plagget tvättas och används. Detta beror självklart på vad det är för typ av broderi och tryck, men generellt sätt håller brodyr bättre i längden.

När kan man använda lasergravyr?

Lasergravyr är en metod att gravera och innebär precis som vanlig gravyr att man skrapar på ytan av produkten. På så sätt kan man märka en produkt och placera företagets namn eller logga på ett snyggt sätt. På produkter där det inte går att använda sig av tryck eller brodyr är denna metod perfekt, och den uppskattas ofta av kunder då den ser lyxig och stilren ut.