Företagspresent

Företagspresenter är precis som ordet antyder presenter som företag ger till kunder eller leverantörer. Nu är ordet ”present” kanske något missvisande då många förknippar det med något dyrbart som man får när man fyller år eller på julafton. Prismässigt ligger företagspresenter en bit under klassiska gåvor och ska snarare ses som gåvor som lätt kan delas ut till kunder och leverantörer utan någon speciell anledning. En necessär, resegarderob, verktyg eller mobilhållare är knappast vad som bör ligga i ett paket från ett företag till en kund som fyller 40år.

De kan alltså ges som presenter men knappast inslagna som något högtidligt.

Många gånger går även profilreklam och företagspresenter hand i hand. Profilprodukter kan vara i stort sett vad som helst som har företagets tryck på sig. Genom detta blir det reklam oavsett om det är på en keps, penna eller mobilfodral. Om möjligheten finns att lägga företagets tryck på produkterna fyller det två extra syften. För det första får man reklam vilket kan vara bra även om kunden är väletablerad och knappast kommer glömma företagsnamnet. För det andra ser det mer proffsigt ut om logan finns där.

Köp företagspresenter via länken http://evigwebb.se/logotyp-reklamtryck/

Med reklam är alltså att föredra.

Det tredje som man kan tänka på är valet av produkt. Det är lätt att köpa in 100 pennor eller kepsar och dela ut men förknippas dessa produkter med företaget? Även vad man ger bort avgör hur man uppfattas som företag. Ett företag som säljer solcremer och andra sommarprodukter kan med lätthet ge bort kepsar. Då finns en koppling mellan produkten och företaget.

Självklart är det inte negativt om ett företag som säljer solcremer ger bort pennor men man missar en del av marknadsföringstanken. Att göra detta kan alltså vara neutralt. Sen finns det till och med produkter som kan ge negativ effekt. Detta framförallt om det är företag som har en viss profil. Vad kan exempelvis inte en begravningsbyrå ge bort i företagspresenter?

Man bör alltså tänka efter att produkterna passar in på företagets profil.